En del av Team Vestmarka

Postet av Gui Sportsklubb den 23. Okt 2020

Gui Sportsklubb er en av åtte klubber fra Asker og Bærum som utgjør Team Vestmarka - et treningsmiljø for aktive langrennsløpere i aldersgruppen 17-20 år, jenter som gutter.

Tekst: Stein Halvorsen

Bilder: Privat

 


Tekst: Stein Halvorsen


- Det er et tilbud som hver enkelt klubb ikke kan gi alene. Men sammen blir vi store, forteller Marius Brustad, styremedlem i langrennsgruppen i Gui Sportsklubb med ansvaret for juniorene og som også sitter i styret i Team Vestmarka.

 

- Her kan vi, klubbene og aktørene, utnytte ressurser sammen på en økonomisk og profesjonell god måte både gjennom trening og på renn i tillegg til at vi også har et felles smøreteam.

 

- Et perfekt opplegg. Vi er mange på treningene og mange av dem er også på et høyt nivå. Dermed har vi alltid noen å se opp til, legger Fredrik Bruun (17) til – utøverrepresentant i langrennsgruppen i Gui Sportsklubb.

 

 


Åtte klubber

 

 1. mai i år ble Gui Sportsklubb med i Team Vestmarka. Formålet er å bygge opp et av landets beste miljø for langrennsløpere for både topp og bredde i aldersgruppen 17-20 år fra vårt distrikt. I dag teller gruppen rundt 70 aktive fra samarbeidsklubbene Bærums Skiklub, BVH, Jutul, Lommedalen, Haslum, Jardar, Holmen samt Gui Sportsklubb.


 

På hjemmesiden til Team Vestmarka kan vi lese følgende: «Vi har utøvere som har som mål å bli best, satser knallhardt og på sikt ønsker å leve av å gå på ski. Samtidig er vi opptatt av å ta vare på utøvere som nødvendigvis ikke satser like hardt, men som ønsker å trene og utvikle seg på ski, og som er med på å skape det gode sosiale miljøet i teamet».

 

- Det er jo nettopp når man er ferdig med videregående skole at frafallet kommer. Dette er et fint tilbud mot nettopp det, sier Marius.

 

- Dette er motiverende og gøy. I tillegg får man gode treningskamerater, supplerer Fredrik som elsker idretten sin i tillegg til å bli ytterligere motivert når han ser langrennsstjernene på tv. Selv kan han skilte med hele 530 kilometer på rulleski/vanlig ski bare i augustmåned. Den lengste dagsøkten var på ti mil.

 

- Jeg liker å presse grenser, gliser 17-åringen som går på Asker videregående skole. Dette skoleåret kan han velge diverse fag. Ikke overraskende har den ambisiøse Gui-løperen valgt fem timer med egentrening tilrettelagt for langrennsløpere.

 


Temakvelder

 

I vinter stilte Team Vestmarka vi to lag under norgesmesterskapet på Konnerud. Ambisjonene er at vi klarer å gjenta det under mesterskapet kommende sesong i Trondheim, sier Marius stolt.

 

I tillegg til trening med topp utdannede trenere tilbyr Team Vestmarka også temakvelder for sine unge løpere. Der kan det profesjonelle foredragsholdere snakke om tema som blant annet doping, anoreksi, kosthold med mer – tema som er dagsaktuell for nettopp disse årsgruppene.

 


0 Kommentar

Fotballen begynner å finne strukturen

Postet av Gui Sportsklubb den 17. Okt 2020

Fotballen blomstrer i Gui Sportsklubb med tilbud til jenter og gutter i alle aldre gjennom de tradisjonelle aldersbestemte lagene, gjennom skolefritidsordingen (FFO) og akademiet samt gjennom tilveksten futsal.

Gui- jenter 13 år Foto: Svein Roar Aandal 

 Tekst: Stein Halvorsen

- Vi begynner å finne strukturen i hvordan vi skal drive fotballavdelingen. Således ser vi positivt på fremtiden, forteller sportslig leder i fotballavdelingen, Svein Roar Aandal.

- Vi har en grunnfilosofi – vi skal være best og favne bredest i barnefotballen. Som barn er det å ha det gøy, inkludering og læring det viktigste. Når de når ungdomsalder, har vi en målsetning om å ha to lag på hvert alderstrinn med differensiert kamptilbud – både til dem som ønsker å satse på fotball, men også til dem som fortsatt bare ønsker å ha fotballen som et sosialt møtepunkt. Valget tar de selv, legger han til.

Fotball

Per i dag har klubben rundt 40 lag fordelt på:

* menn senior: 4. og 5. divisjon.

* old boys spiller i 7-er-serien.

* gutter fra 19 år og helt ned til 6 år

* jenter fra 15 år og helt ned til 6 år

- Vi har som målsetning å få til et seniorlag for kvinner. Vi er optimistiske og ser absolutt muligheten med tanke på at det i dag er hele 35 jenter som utgjør 15-årslaget.

- Og for dem søm ønsker å satse spist på herresiden, har vi et samarbeid med Asker Fotball samt et regionalt samarbeid med Frisk Asker og Dikemark for begge kjønn.

- Rekrutteringen er heldigvis god. Bare i Heggedal er det rundt 40 seksåringer som spiller fotball. Tallet i Vollen er også bra. Vi tror fusjonen mellom HIL og VUL har ført flere barn til klubben. Det ser vi også på ringvirkningene for aldersgruppen seks til 12 år.

FFO & akademi

Både FFO (skolefritidsordningen) og akademiet startet på privat initiativ i henholdsvis i Vollen og i Heggedal i 2015. I dag driver disse i regi av Gui Sportsklubb.

FFO 3.-5. trinn:

Arnestad: mandag og onsdag

Heggedal: tirsdag og torsdag

Akademiet 6.-7. trinn:

Arnestad: tirsdag og fredag

Det ledes av trenere som alle har kompetanse som Uefa A- eller B-trenere.

For tiden er det 90 jenter og gutter på FFO og 25 jenter og gutter på akademiet. Ifølge Svein Roar er det ingen plassbegrensninger ved noen av tilbudene.

- Det som er gledelig er at det er 35 jenter på FFO. Så mange har det ikke vært tidligere.

- Og, legger Svein Roar til: - Både FFO og akademiet er åpent selv om du ikke er medlem i Gui.


FFO 8-åringer med instruktører. Foto: Svein Roar Aandal 

 Futsal


Innendørsfotballen startet for seks-syv år siden med et tilbud til 2004-05-årgangene. Deretter har det vært godt tilsig av enda flere jenter og gutter som finner et fint supplement til den tradisjonelle fotballen på vinterstid.

- Futsal er en fin læring for teknikktrening og den taktiske delen av spillet, forteller Svein Roar.

Den lokale utfordringen har vært å få halltid. Derfor har futsalspillerne vært nødt til å reise inn til Oslo i helgene for å spille seriekamper.

Men fra kommende vinter, i tidsrommet oktober til mars, åpnes Vollenhallen for futsal i syv helger.

Denne vinteren stiller Gui med 14 futsallag i seriespill.


FFO 9-10-åringer. Foto: Svein Roar Aandal 

 0 Kommentar

Raskt, høyt og langt

Postet av Gui Sportsklubb den 25. Sep 2020


Friidrettstrening Bilde: Berit Marstein 

- Vi har fått til en fin friidrettsgruppe for barn i alderen 6 til 16 år - en fin blanding av lek og alvor, mest lek - et bredt tilbud av øvelser som sprint, kast, lengde, hekk, stav og mellom- og langdistanseløping.

Tekst: Stein Halvorsen

Lederen av friidrettsgruppen i Gui Sportsklubb, Berit Marstein, smiler bredt og er også en smule stolt over tilgangen av og iveren blant de unge aktørene.


- Før sommerferien var det 84 aktive barn. Men vi har plass til enda flere.

- Barn som er motivert til å være fysisk aktive, er glade barn. I tillegg til den fysiske delen får barna også en sosial tilhørighet, de lærer seg å fokusere, de blir en del av et godt miljø og de opplever ting sammen med andre. Dette gir dem mestringsfølelse og glede, forteller Berit.

- Vi har lite fokus på resultater, men på prosessen rundt det, legger hun til.

 

To typer trening


Berit Marstein startet opp friidrettsgruppen på Gjellum i 2013.

- Heggedal IL hadde den eneste friidrettsgruppen i distriktet. Derfor rekrutterte vi også barn fra steder som Vollen og Slemmestad. Men med fusjonen av HIL og VUL til Gui Sportsklubb fikk alle en tilhørighet. Dette skapte igjen ny entusiasme og på ett år har vi vokst fra 40 til 80 barn, forteller friidrettslederen.

Berit og hennes mange og dyktige medtrenere tilbyr barna to typer treninger; generell trening og prosjekttrening.

 

- Den generelle treningen tilbys alle årsklasser . To dager i uken får barna trening i hurtighet, spenst, styrke og utholdenhet, og barna får prøve seg litt i de forskjellige grenene.

 

- Prosjekttrening er treninger i en spesiell gren – sprint, kast, lengde, hekk, stav og mellom- og langdistanseløping – en dag i uken. Dette er for barn fra 11 år og oppover som er spesielt motivert for å trene denne øvelsen. For tiden er det 15-20 barn med i prosjekttrening innenfor hver gren.

 

- Det er så moro å se når barna lykkes. De jubler, heier, danser og viser mye glede. Barn lærer imponerende raskt. Ja, de motiverer oss voksne også. Jeg pleier å si at disse barna er sin gullalder innenfor motoriske øvelser, forteller Berit.


Unge trenere


Friidrettsgruppen rekrutterer trenerressurser gjennom voksne frivillige og foreldre i tillegg til også å utdanne barna som passerer 16 år til trenere.

 

- Slik beholder vi dem i friidrettsgruppen og i miljøet når barn blir ungdom. I tillegg gir vi dem litt honorar. For tiden har vi hele ti 16-åringer som startet sin friidrettskarriere som ungt barn til selv å lære opp en ny generasjon barn innen sprint, hopp og de andre øvelsene. I tillegg lærer de unge trenerne å ta ansvar og organisere. Jeg ser at de smiler og er stolte.

 

- En annen motivasjonsfaktor for unge trenerne er at vi hvert år arrangerer sommerleir. I fjor var i Spania. I år måtte leieren av koronahensyn legges til vårt eget land. Men det motiverer dem uansett.

 

Rekrutteringen av unge trenere er et evig prosjekt for friidrettsgruppen.

 

- Jeg ser i dag allerede noen 14-åringer som har anlegg til å bli trener om et par år, skyter Berit inn.

 

Berit ønsker også å takke foreldre som stiller opp som trenere og til SparebankStiftelsen med økonomisk bidrag til utstyr. (Bilder: Berit Martstein) 

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline